Kun 59 kr./md.

Pilou Asbæk

Pilou Asbæk, født Johan Philip Asbæk, er en af de danske skuespillere, som hurtigt fik succes efter endt skuespilleruddannelse. Da han først slog igennem som Kasper Juul i tv-serien Borgen, kunne han pludselig ses overalt. Både herhjemme i Danmark og på den internationale scene har han vist sit store og alsidige talent, og nogle af hans præstationer har også indbragt ham priser til kaminhylden. Måske husker du ham bedst som den jagtglade finansmand Ditlev Pram i Fasandræberne? Eller som skibskokken Mikkel Hartmann, der sammen med sine kollegaer bliver taget som gidsler i filmen Kapringen? Uanset hvad du husker ham for, kan du på Nordisk Film+ blive underholdt af flere af hans mindeværdige roller. Find din foretrukne film med Pilou Asbæk her på siden.

Pilou Asbæks hurtige succes

Pilou Asbæk blev mere eller mindre født ind i den kunstneriske verden. Med forældre der ejede succesfulde gallerier, som både kendte og kongelige flokkedes til, var han førstehåndsvidne til hårdt og kreativt arbejde. Som den eneste i en familieflok på fem gik han skuespillervejen, og mon ikke hans store succes delvist kan tilskrives denne opvækst.

Pilou blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2008, og allerede i slutningen af samme år havde han medvirket i teaterforestillingerne Folk og røvere i Kardemomme By på Bellevue Teatret og Core på Østre Gasværk Teater. Som om det ikke var nok, medvirkede han i 2008 også i tre spillefilm med ikke ubetydelige roller. 

Pilou Asbæks vilde gennembrud og priser

Der er ikke mange skuespillere, som kan prale af at have landet en stor birolle i en Oscar-nomineret film, allerede før de blev færdiguddannet – men det kan Pilou. Det store danske gennembrud skete i en kombination af rollen som “R” i filmen af samme navn og medierådgiveren Kasper Juul i tv-serien Borgen. Førstnævnte indbragte ham både en Robert- og Bodilpris for Bedste mandlige hovedrolle, og sidstnævnte fik ham på den internationale radar. I årene efter udkom der mange gode danske film med Pilou Asbæk på rollelisten, såsom:

  • Kapringen (2012)
  • Spies og Glistrup (2013)
  • Fasandræberne(2014)
  • Stille hjerte (2014)
  • Krigen(2015)

I dag har Pilou også en imponerende karriere kørende for sig i udlandet. Den internationale anerkendelse, han opnåede med Borgen, spillede en vigtig rolle i hans gradvise overgang til at forfølge filmroller i udlandet. Derudover har Pilou tidligere udtalt til Euroman om sit skiftende fokus: "Jeg var så overeksponeret i det her fantastiske land, som jeg elsker så meget, at jeg følte, hvis jeg skal blive ved med at underholde og overraske folk og mig selv, så har jeg brug for noget fornyelse, og det har jeg fået i udlandet".

Pilou fik verden til at klappe i hænderne

I 2014 lagde Pilou en femårsplan om at erobre udlandet, og man må sige, at planen er lykkes til fulde. Så meget at han i 2017 var den 10. mest søgte mandlige skuespiller på IMDb - altså blot tre år efter den ambitiøse femårsplan. 

I 2016 kunne han for første gang ses i HBO's hit-serie Game of Thrones. Rollen som Euron Greyjoy i de sidste tre sæsoner åbnede verdens øjne for det stærke og omfattende talent, han besidder. I rollen som Euron var Pilou sjældent voldelig eller udadtil vred modsat mange af hans medskurke i serien. Omvendt var han udspekuleret og frygtløs med en samvittighedsløs personlighed. Hans eminente mestring af denne rolle fik seere verden over til at klappe i hænderne.

Pilous CV er efterhånden spækket med store, internationale film, og han har haft fornøjelsen af at spille overfor skuespillere som Scarlett Johansson, Tom Holland, Mark Wahlberg og Antonio Banderas. Nogle af de større filmtitler er:

  • Ben-Hur (2016)
  • Ghost in the Shell (2017)
  • Overlord (2018)
  • Uncharted (2021)

Pilou Asbæk: En ambitiøs skuespiller og far

Selv mener Pilou ikke, at den store succes har forandret ham. Men det har det til gengæld at blive far til Agnes, har han udtalt til Euroman. Selvom han er væk i længere perioder på grund af arbejde, er familien hans første prioritet, når han er hjemme. 

Der er ingen tvivl om, at Pilou Asbæk er manden, der sætter sig et mål og får det til at ske. Hvad enten det er med sit skuespil, sin familie eller en ny interesse. I januar 2022 valgte han at gå ind i politik som medlem af Socialdemokratiet, og her har han ytret et mål om at skabe forandringer. 

Oplev Pilou Asbæks talenter her på Nordisk Film+

Har du udsigt til en hyggelig filmaften på sofaen i godt selskab? Så kan du finde skønne film med Pilou Asbæk her på Nordisk Film+. Er du til drama og krimi ? Så er der heldigvis flere brillante præstationer at finde i disse genrer. Du kan godt glæde dig!

Trænger du i stedet til et godt grin, så har vi fantastiske komedier med skuespillere som Sidse Babett Knudsen , Paprika Steen og Mads Mikkelsen

Kan du ikke finde din favoritfilm med Pilou Asbæk på Nordisk Film+ lige nu, så hold godt øje. Vi udskifter nemlig vores filmudvalg løbende, så du kan glæde dig til ny og spændende underholdning hver uge.